Duminica, 23 Nov
Add as a Friend

 
 
Brasov
 
 
Poiana Brasov
 
 
Publicitate
 

aparate foto profesionale

Meniuri pentru restaurante, pizzerii, baruri si cluburi  2012

www.mancare-cluj.ro - comanda mancare online de la restaurante, pizzerii, firme de catering, fast-food-uri, rotiserii, cofetarii din Cluj-Napoca

Din 2006 - comenzi de mancare online de la restaurante, pizzerii, firme de catering, fast-food-uri, rotiserii, cofetarii | meniuri restaurante | reclama
pizza Timisoara - www.mancare-timisoara.ro - comanda mancare online de la restaurante, pizzerii, firme de catering, fast-food-uri din Timisoara
pizza Bucuresti - www.mancare-bucuresti.ro - comanda mancare online de la restaurante, pizzerii, firme de catering, fast-food-uri din Bucuresti

 
Info Util
 
 

Retete culinare - mancaruri pe gustul tau

 

 

Retete >> Retete de Paste
 

 

Pasca cu branza de vaci
Adaugata de:Cristina Dragulin

Ingrediente:

Aluat:
- 500 kg faina
- 2 lingurite drojdie uscata (25 g de drojdie proaspata)
- 125 g zahar
- 3 oua
- 250 ml lapte
- 50 g unt
- 1 lingura esenta de rom
- 1 lingura esenta de vanilie
- coaja de la jumatate de lamaie

Umplutura
- 1 kg branza de vaci
- 200 gr zahar pudra
- 50 gr unt
- 2 pachetele zahar vanilat
- 5 oua
- 3 linguri smantana
- 1 esenta de rom
- 100 gr stafide
- 1 lingura gris
- 1 lingura faina
- coaja de la jumatate de lamaie
- 1 lingurita rasa sare

Mod de preparare:

Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut si putin zahar. Se oparesc 4 linguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand sa nu faca cocoloase. Dupa ce s-a racit putin se amesteca cu drojdia, se acopera cu un servet si se pune la loc cald sa creasca.
Se freaca galbenusurile cu sarea, apoi cu zaharul, pana cand comozitaia devine spumoasa.
Dupa ce drojdia cu faina au crescut se toarna peste restul de faina si se amesteca adaugand galbenusurile, putin lapte caldut si albusurile batute spuma.Se framanta aprox. jumate de ora, aducand aluatul de pe margini in centru si adaugandu-se treptat uleiul, romul, untul topit cald, iar daca aluatul este prea tare se mai adauga putin lapte caldut.
Se pune aluatul intr-un vas, se presara cu faina, se acopera cu un servet, se aseaza la cald si se lasa sa creasca aprox. o ora.Cand a crescut se imparte odata in 2 jumatati si o jumatate in 3 bucati. Din prima jumatate se intinde o foaie rotunda de aprox. 0,5 cm grosime, de marimea formei rotunde in care se coace. Se unge tava cu unt si se asaza foaia de aluat pe fundul acesteia.
Din cea de a doua jumatate de aluat se iau 2 bucati, se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, care se impletesc si se aseaza de jur imprejur, lipite de marginea tavii, apasand capetele, ca sa se uneasca intre ele. Se lasa sa creasca. Din bucata de aluat ramasa, se fac patru suluri mici, care se impletesc doua cate doua si se pun pe deasupra umpluturii cu branza, in forma de cruce.
Pentru umplutura se freaca branza cu untul, galbenusurile, putina sare, zahar vanilat, coaja de lamaie, grisul, faina,untul, smantana, o parte din stafide, albusurile batute spuma, apoi se toarna peste aluat si se presara cu restul de stafide. Se unge cu ou si se da la cuptor la foc potrivit o ora.

 

 
 
 
paradisulzoo.ro - Pet Shop Online Harta interactiva Brasov - www.hartabrasov.ro
 
© Copyright mancare-brasov.ro | Powered by Iventa Group - din mai 2006

Acest site este actualizat zilnic !
 
www.zilesinopti.ro | Zile si Nopti - Revista de timp liber